Over / Werkwijze

Over Roelie

 • Ik ben opgeleid als naturopaat en in 2010 ben ik mijn praktijk gestart voor Natuurgeneeskunde en Bioresonantie. 
 • Sinds 2021 ben ik klassiek homeopaat zodat mijn behandelmogelijkheden gegroeid zijn. Homeopathie gaat daarom ook een steeds grotere rol spelen in mijn praktijk. Ik verwijs je dan ook graag naar mijn aparte website over homeopathie: https://roelieveger.nl/.
 • Sinds juli 2022 ben ik Trainer Hormoonfactor en kan daardoor op het gebied van het hormoonstelsel ook veel betekenen door samen met jou te kijken naar klachten op dit gebied, denk dan aan schildklierproblematiek, burn-out, bloedsuikerproblematiek / insulineresistentie, PMS, PCOS, overgangsklachten en ontstekingsgevoeligheid in het algemeen enz. Dit is vaak goed te beïnvloeden met behulp van voeding, leefstijl en beweging.
 • Verder heb ik diverse aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van bioresonantie en orthomoleculaire geneeskunde.
 • Ieder jaar volg ik diverse bijscholingen om mijn kennis up-to-date te houden. 

Naast het behandelen van mensen bied ik in overleg ook behandelingen met bioresonantie voor dieren aan. Op de pagina Dieren staat meer informatie.

Voor wie?

In mijn praktijk bied ik ondersteuning bij uiteenlopende klachten zoals:

 • darmklachten
 • allergieën
 • immuunzwakte
 • hoofdpijn/migraine
 • hormonale klachten op het gebied van bijvoorbeeld schildklier, alvleesklier, bijnieren, menstruatie, overgang
 • huidaandoeningen
 • vermoeidheid / energiegebrek / slaapproblemen
 • reumatische klachten
 • algemene pijnklachten
 • ondersteuning rondom de behandeling tegen kanker / bij herstel na kanker
 • depressieve gevoelens
 • burn-out / stress(gerelateerde) klachten

Mijn motivatie is om mensen meer inzicht te geven in de oorsprong van hun klacht(en) waarna ze met adviezen zelf aan de slag kunnen om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren waarbij homeopathie, bioresonantie en/of adviezen vanuit de Hormoonfactor ondersteunend kunnen werken.

Werkwijze

Het is voor mij als holistisch therapeut erg belangrijk om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen en alle componenten die kunnen meespelen met een klacht helder te krijgen. Daarom wordt tijdens het eerste consult in een gesprek alles in kaart gebracht. Dat kunnen vragen zijn die gerelateerd zijn aan je klacht(en) maar ook andere zaken die mogelijk een rol kunnen spelen. Is er al een reguliere diagnose gesteld dan gaan we hier op in. Het eerste consult is ook direct de eerste behandeling. Over het algemeen stuur ik van te voren een mail met een aantal vragen zodat ik vast het e.e.a. kan voorbereiden. 

Hoeveel behandelingen nodig zijn is van te voren niet aan te geven omdat ieder mens weer verschillend is en hoe lang de klacht al aanwezig is, het ligt ook aan de soort behandeling, homeopathie of bioresonantie of een combinatie van beide. Tussentijds wordt er geëvalueerd over de voortgang. 

Bioresonantie of Homeopathie?

Bioresonantie  werkt in eerste instantie meer op het fysieke vlak en daarna op emotioneel, mentaal en dynamisch niveau. Bij homeopathie is dat juist andersom en homeopathie helpt ook bij het doorbreken van familiaire belastingen/gevoeligheid voor het ontwikkelen van klachten vanuit de familiaire lijn. 

Met bioresonantie maak ik gebruik van een bioresonantie-apparaat (Asyra en/of Bicom) die energetische patronen in kaart brengt en bij homeopathie gaan we in het consult in gesprek over je hulpvraag  uit van symptomen die je ervaart bij je klachten en daar worden homeopathische middelen op voorgeschreven. Daarbij is het ook heel belangrijk hoe je mentaal/emotioneel in elkaar steekt en welke erfelijke gevoeligheden vanuit je voorgeslacht mogelijk een rol kunnen spelen. Bij bioresonantie is het meten heel uitgebreid, bij homeopathie is het gesprek veel meer leidend. 

Beide methoden zijn natuurlijke geneeswijzen die het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterken c.q. stimuleren en kunnen daardoor ook heel mooi gecombineerd worden. 

Vind je het lastig om te bepalen wat bij je past qua behandeling dan kun je het beste eerst kiezen voor een behandeling met bioresonantie om via een meting alles in kaart te brengen en het volgende consult kan dan bioresonantie gecombineerd worden met homeopathie of kan er alleen met bioresonantie of alleen met homeopathie verder behandeld worden.