Sinds 2016 ben ik in opleiding als klassiek homeopaat aan de Homeopathie Academie Nederland in Almelo.

Met ingang van 2018 loop ik stage en mag ik, onder supervisie van mijn stagebegeleider, homeopathische consulten afnemen.

Mocht je geinteresseerd zijn in een homeopathisch consult en behandeling dan kun je contact met mij opnemen. De kosten voor een homeopathisch consult zijn € 100,= (vaste prijs voor ieder consult). De factuur en de homeopathische middelen ontvang je van mijn stagebegeleider en de factuur kun je, net zoals mijn eigen facturen, indienen bij je ziektekostenverzekeraar (als je aanvullend verzekerd bent). Als je het prettig vindt kunnen we starten met een korte bioresonantietest om via deze wijze extra informatie te krijgen.

De consulten worden afgenomen door mij en daarna door mijn stagebegeleider, een gediplomeerd homeopaat met jarenlange ervaring, beoordeeld en daardoor wordt je klacht door 2 therapeuten uitgebreid onder de loep genomen. 

Woon je niet in de buurt? Dan is het ook mogelijk om het consult via Skype te doen.

Na het eerste consult wordt in overleg een afspraak gemaakt voor een vervolgconsult, dit is over het algemeen na 6 tot 8 weken. De kosten van dit consult zijn ook weer € 100,=.

Om de voortgang van de behandeling te kunnen beoordelen is het belangrijk om minimaal 2 tot 3 vervolgconsulten in te plannen maar houd er rekening mee dat bij chronische klachten meerdere consulten nodig zullen zijn.

Ziekteclassificatie

Ik leer te werken op basis van de zgn. ziekteclassificatie waarbij de symptomen in bloembladen worden gevuld. Hoe dat werkt staat hieronder in het kort uitgelegd.

De bloembladen zijn:

  • Biografie, in dit blad komen die symptomen te staan die van buitenaf komen, incidenten, denk bijvoorbeeld aan het vallen van de trap of andere ongelukken.
  • In het blad Acuut Miasmatisch komen symptomen te staan die uit de constitutie komen, denk bijvoorbeeld aan een hooikoortsaanval. Dit zijn symptomen die van binnenuit komen.
  • In het blad Epidemisch komen alle besmettelijke ziekten zoals de mazelen en griep terecht.
  • In het bloemblad Iatrogeen komt het gebruik van allopathische geneesmiddelen terecht. Dus reguliere medicatie zoals bijvoorbeeld antibiotica, pijnstillers, de anticontieptiepil en dergelijke. Maar ook plaatselijke verdoving en narcose hoort thuis in dit bloemblad.
  • In het blad Erfelijk komt alles te staan wat de patiënt vanuit de erfelijke lijn meeneemt.
  • Dan is er het blad Degeneratief, dit betreft met name de auto-immuun ziekten. Maar ook alles wat op scans en foto’s zichtbaar is.
  • Tot slot vind je bij de buitenste bloembladen de SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) zoals syfilis en gonorroe.
  • In het midden vind je de kern, het meest belangrijkste bloemblad: de Constitutie. Hier vind je alle constitutionele eigenschappen (wat maakt jou tot de persoon die je bent) en de symptomen die daar mee te maken hebben.

In de ziekteclassificatie wordt gewerkt van buiten naar binnen, eerst worden de bloembladen behandeld. Daarna wordt stap voor stap naar binnen toe gewerkt op basis van de dan in het oog springende symptomen en de constitutie (de kern) ondersteund zodat het genezingsproces uiteindelijk afgerond kan worden.

Voor de hulpvraag en de erfelijke symptomen worden middelen ingezet en vaak is een vitaliserend middel nodig om het proces van genezen te kunnen starten. Meestal worden er dus drie middelen ingezet.

Over het algemeen wordt in de ziekteclassificatie gewerkt met reukflesjes, het ruiken aan een flesje waarin het middel in 35-40% alcohol is opgelost. Het ruiken maakt dat het middel via het uiterst gevoelige neusslijmvlies opgenomen kan worden, dat geeft direct en mild resultaat zonder de bij homeopathie bekende begin-verergering. Van te voren het flesje eerst een aantal malen slaan, dat betekent dat je het flesje in je hand neemt en met kracht op je andere hand slaat of op een boek. Het slaan noemen ze ook wel dynamiseren.

Ruiken?

Geuren beïnvloeden ons meer dan we ons realiseren. Zo kan een geur in ons een bepaalde sfeer van vroeger oproepen (de appeltaart van oma) of kan het ons bijvoorbeeld waarschuwen als het eten bedorven is. Een pasgeboren baby herkent de moeder dankzij haar geur.

De homeopathische middelen hebben hun werking niet op het materiële vlak zoals de reguliere medicijnen, maar op het niet-stoffelijke, informatieve vlak.

De reuk is het zintuig met de kortste weg naar de hersenen. Het staat in verbinding met het limbisch systeem, ook wel ons emotioneel geheugen genoemd. Bovenin de neus bevinden zich de reukcellen die de geur en de waterdamp opvangen. Dat gebeurt met reukhaartjes. Deze reukhaartjes geven de genezende prikkel zeer snel door naar de hersenen.

Het medicijn zit opgelost in alcohol in een klein flesje, waaraan licht geroken wordt (“zoals je aan een bloem ruikt”). De alcohol is de drager van de geneeskracht. De kracht van de ruikdosis neemt af naarmate het alcoholpercentage lager is, het flesje minder geschud wordt en ook naarmate de patiënt lichter aan de oplossing ruikt.

Het effect van de ruikdosis kan vergeleken worden met het ruiken aan een fles ammoniak: heel snel merk je dat het ruiken aan de ammoniak een invloed heeft op je hele gestel. Denk ook aan de werking van vlugzout, waardoor het bewustzijn kan worden hersteld. Reuk heeft dus veel impact.